Chantal

Wie ben ik?

Mijn verhaal

Ik ben Chantal in 't Veld van Natuurpraktijk in ’t Veld. Officieel orthomoleculair epigenetisch therapeut en voedingsdeskundige. Maar nog belangrijker: ik ben ervaringsdeskundige. Ik weet als geen ander waar een gezonder lichaam en bewuster leven begint.

Ik weet hoe het is om enorm veel last te hebben en gek te worden van allerlei (opeenstapelende) klachten. Bij mij begon het van baby af aan met ernstige astma. Dit leidde tot klachten met m'n darmen, slechte huid, allergieën, intoleranties, hormonale klachten, een myoom zo groot als een sinaasappel, slecht werkende schildklier, operaties, stress, chronische hartkloppingen en extreme vermoeidheid. Zonder een duidelijke oorzaak of oplossing ervoor te vinden.

Daarbij deed ik altijd wat er van me verwacht werd, gaf mijn grenzen niet aan, zette nog een tandje bij en leefde ongezond. Dat leidde ook nog tot een dikke vette burn-out. Gelukkig maar. Want mijn burn-out bleek een groot cadeau.

Hierdoor leerde ik mezelf met behulp van natuurgeneeskundige therapeuten, artsen en een goede coach genezen en werd ik eindelijk mijzelf. Mijn vuurtje ging weer branden.

Ik rondde naast mijn studie medische basiskennis, een studie in orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica af en leerde alles over de invloed van voeding, chemicaliën, stress en toxische stoffen op ons lichaam. 

Missie & Visie

Ik startte mijn orthomoleculaire praktijk, Natuurpraktijk in ’t Veld. Een plek waar ik mensen succesvol begeleid op het gebied van gezondheid. Super mooi en dankbaar werk.

Mijn missie is dat iedereen de mogelijkheid leert om een bewuste keuze te maken. Dat betekent niet altijd de gezondste keuze, maar wel eentje die je weloverwogen maakt omdat je alle kennis hebt. Ik leef ook echt niet helemaal perfect, maar ik doe het wel bewust. Precies dat is waar ik met Natuurpraktijk in ’t Veld zoveel mogelijk mensen mee wil helpen en inspireren. 

Ik geloof in een netwerk waarin alle gezondheidswerkers (regulier, complementair, natuur) hun specialiteit en plek innemen in de maatschappij. Samen zorgen we voor een betere gezondheid van iedereen. 

Ik wil je vertellen hoe het ook anders kan. Ervoor zorgen dat jij weet wat je drinkt, eet, opsmeert, gebruikt, hoe je slaapt en beweegt én welke informatie je tot je neemt: alles heeft invloed op je gezondheid. Zodat jij bewuste keuzes kunt maken die bij jou passen en waar jij je helemaal gelukkig door voelt!

Want begint gezondheid niet daar?!

Kennis & Opleidingen

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik zelf ervaringsdeskundige en verdiep ik mij al 15 jaar in een gezondere en bewuste levensstijl. Ik heb daarnaast de kennis op zak om jou zo goed mogelijk langdurig van je klachten af te helpen, met de diploma’s: 

Orthomoleculaire Voedingsleer & Geneeskunde (therapeutenopleiding) en Medische Basiskennis (anatomie, psychologie, pathologie en fysiologie van het menselijk lichaam). 

Daarbij heb ik in de afgelopen 15 jaar wel meer dan 100 (!) boeken gelezen over gezondheid, verdiept in medische vakliteratuur en talloze seminars, webinars, clinics, bij-/ en nascholingen gevolgd.

Ik blijf mij ook regelmatig bijscholen door deskundige en succesvolle therapeuten en/of artsen met maandelijks intercollegiaal overleg zodat ik de nieuwste inzichten zoveel mogelijk verwerk in mijn aanpak en adviezen.

PS, nog wat random (fun) facts over mij.

Ik houd van eten (uiteraard...). Van te weinig groenten & fruit word ik chagrijnig maar een verse bakkerscroissant of een lekker stuk échte Limburgse kersenvlaai kan ik ultiem genieten op z'n tijd, graag met een glas bubbels. Ik ben absoluut geen keukenprinses, en kook vaak op gevoel. Dit gaat dan ook weleens mis...

Ik ben verliefd op Italië en de Italiaanse taal, wat ik inmiddels zelf een beetje beheers. Een glas bio rode wijn bij Vitabella in Toscane tijdens zonsondergang neem ik het liefst ieder jaar. 

Ik ben een extraverte introvert (bestaat echt), onderneem ook graag alleen, zoals mijn reis naar NYC toen ik 25 was. Ik kan opladen van een dagje sauna, natuurfotografie, puzzelen, yoga of nieuwe dingen uitproberen zoals een ijsbadworkshop of onlangs kamperen op Winter Woods! 

Ik ga net zo graag naar een operavoorstelling als een festival. Ik ben erg onhandig maar kan altijd het hardste lachen om mezelf, don't be so serious! 

Ik houd van kleur en als ik in de zee zwem voel ik mij als herboren en zo blij als een kind! 

Instagram

Via Instagram deel ik tips & inspiratie over gezondheid vanuit een heel breed perspectief: op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Je krijgt meer feeling met wie ik ben en mijn ups en downs!


"Ik geef regelmatig tips over meer energie, minder stress, beter slapen, gezonde voeding, bewustere keuzes, selfcare, supplementen en hormonen!"

"I must be a mermaid. I have no fear of depths and a great fear of shallow living." - Anaïs Nin