Lymfe-, lever-, nierreiniging

Algehele lichaamsreiniging

Geweldig! Je bewijst je lichaam een belangrijke dienst met deze algehele lichaamsreinigingskuur. Reinigen hoort wat mij betreft in het volgende rijtje thuis: bewegen, gezonde voeding, ontspannen, voldoende slaap, en reiniging.

Reinigen is één van de dingen die je kunt doen om de kans op kleine en grote ziekten te verminderen. Dus waarom zou je jezelf niet reinigen? We houden onze huizen schoon, onze kleding, we douchen en baden, we sturen de auto naar de garage voor onderhoud. Maar de binnenkant van ons lichaam vergeten we maar al te vaak. Door het lichaam grondig te reinigen kan het zich weer herstellen. Vooral darmen, lever, lymfe en nieren kunnen die hulp goed gebruiken. Mensen die hun lichaam reinigen voelen zich gezonder, fitter en veerkrachtiger.

Trias-kuur

Ik adviseer graag de Trias-kuur van HEEL onder begeleiding van mij of je arts/specialist. Het is een drievoudige ontgiftingskuur, gericht op algehele reiniging van het lichaam.

De Trias-kuur (Hepeel, Reneel en Lymphomyosot) helpt bij de drainage van afval- en gifstoffen tijdens het ontgiften. Het is van groot belang dat de belastende stoffen in alle weefsels (van top tot teen) worden vrijgemaakt en samen met de belastende stoffen in de bloedstroom snel en efficiënt worden afgevoerd. Het lichaam gebruikt hiervoor vooral de uitscheidingsorganen darmen, het lymfestelsel, de lever, de nieren en de zweetklieren. De Trias-kuur stimuleert de drainage via de lever, nieren en het lymfestelsel, terwijl de lever, de nieren en het lymfestelsel van de extra benodigde energie worden voorzien.

Het bestaat uit:
• Lymphomyosot ondersteunt het lymfatisch systeem en stimuleert lymfdrainage.
• Hepeel stimuleert de uitscheidingsfunctie van de lever en galwegen en verhoogt de afvoer van afvalstoffen.
• Reneel ondersteunt de algehele zuiverende werking via de nieren en urinewegen.

Over de leverancier Heel

Heel is het acroniem voor de Latijnse woorden "herba est ex luce" wat zoveel betekent als "de geneeskracht van de plant komt voort uit het licht". Zij maken uitsluitend biologische geneesmiddelen.

Biologische Heilmittel Heel GmbH is opgericht in 1936 en is 's werelds grootste producent van homeopathische combinatie-geneesmiddelen, die in meer dan 60 landen te verkrijgen zijn. Vanaf 1994 is Heel actief in Nederland. Alle producten zijn geregistreerde homeopathische geneesmiddelen en voldoen daarmee aan de allerhoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. De productie geschiedt volgens de in de farmaceutische industrie geldende "Good Manufacturing Practice" richtlijnen. De Heel-geneesmiddelen zijn gebaseerd op de Homotoxicologie. Dit is de leer van de invloeden van toxische stoffen op het menselijk organisme. 

Hoe ontstaat het afval in je lichaam?

 • De kwaliteit van onze voeding is de afgelopen 50 jaar drastisch achteruit gegaan
 • We hebben een drukke levensstijl, stress
 • We eten nepvoeding: ‘light’ producten, snacks, koek, snoep, frisdrank, additieven
 • Teveel (vet en eiwitrijk) eten waardoor de spijsvertering wordt verstoord
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Overmatig gebruik van alcohol, drugs en sigaretten
 • Medicijngebruik
 • Luchtverontreiniging
 • Elektromagnetische straling: mobiele telefoon, WIFI, Dect huistelefoon
 • We drinken te weinig water 
 • Te weinig slaap
 • Emotionele factoren
 • Sluimerende activiteit van bacteriën, schimmels en/of virussen in het lichaam, want een sluimerende ontsteking geeft veel afvalstoffen af aan het lichaam
 • Voordelen van het reinigen
 • Preventie: beter voorkomen dan genezen!
 • Meer energie, vitaler
 • Sneller herstel van ziekte, lichamelijke en/of geestelijke inspanning
 • Betere opname van voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen
 • Betere conditie
 • Verbeterde weerstand

 

Wat heb je op je lever?

‘Wat heb je op je lever’ is een gezegde dat aangeeft dat er sprake kan zijn van onbewuste of onderdrukte boosheid, verdriet, onrust. Dit kan, maar hoeft niet, tijdens de reiniging aan het licht komen. Neem in dit geval een paar extra glazen water of kruidenthee en beweeg in de buitenlucht (zoals gezegd, onze lever houdt van zuurstof) om de afvalstoffen af te voeren. Dit is een ontzettend mooie kans om al deze ‘emotionele afvalstoffen’ los te laten. Stop niet met de kuur, ga gewoon door en laat alles op zijn beloop, het waait vanzelf weer over en lost op, echt! De lever vertegenwoordigt het voortdurende psychische en lichamelijke veranderingsproces: het omzetten en verwerken van voeding maar ook de verwerking van alle dagelijkse indrukken, prikkels en ervaringen.

FAQ

Ten eerste geeft de reiniging ondersteuning bij veelvoorkomende klachten. Bijvoorbeeld chronische ziekten zoals: bronchitis, astma, allergieën, overgevoeligheid, auto-immuun verstoringen, chronische vermoeidheid, gewrichtsklachten, darmklachten, enn terugkerende ontstekingen, zoals voorhoofdsholte-, amandel-, oor-, oog-, blaas- en prostaatontstekingen. Maar ook bij huidproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid, stofwisselingsproblemen, langdurig medicijngebruik recent of in het verleden biedt de algehele lichaamsreining uitkomst.

Vrouwen die zwanger zijn, raad ik af de reiniging te doen. Door het feit dat het lichaam allerlei afvalstoffen gaat afvoeren die vrijkomen door de reiniging, kunnen er (tijdelijk) afvalstoffen vrijkomen die het kind via de moedermelk of placenta kunnen belasten. Het beste is om ruim voor de zwangerschap je lichaam te zuiveren. Een gereinigd lichaam en een goed gevoed lichaam zorgen voor zowel mannen als vrouwen voor een verbeterde vruchtbaarheid.

Dit verschilt van persoon tot persoon. Sommigen merken helemaal niets van een verandering in hun lichaam, terwijl anderen juist wel wat opmerken. In beide gevallen reinigt deze kuur en doet het het werk wat het zou moeten doen. In de eerste weken kunnen er ontgiftingsverschijnselen ontstaan, deze zijn tijdelijk van aard en lossen vanzelf weer op. Een voorbeeld hiervan zijn oude of bekende kwalen die opspelen. Dit is, hoe vervelend ook, een goed teken. De kans is groot dat de kwalen gaan genezen of verminderen.
De positieve werking van de reiniging kan tijdens de reinigingsperiode al merkbaar zijn door toename van energie & vitaliteit en afname van klachten en kwaaltjes. Daarnaast kun je verschillende veranderingen ervaren: een soepeler lichaam, verbeterde opname van voedingsstoffen, sneller herstel na sport of ziekte, verbetering van de stoelgang en gewichtsverlies.

Het is geen probleem om medicijnen te gebruiken tijdens de reiniging. De reiniging beïnvloedt de werking van de medicijnen niet. Als je medicatie gebruikt is het advies om 4 weken na de reiniging, naar de (huis)arts te gaan om je te laten controleren op wat voor jou van toepassing is (bloedwaarden, bloeddruk).

Bronnen:

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=591&id=592&page=9
Kort, M. de, Eetbare wilde planten; essentieel voor de ontgifting (Bolsward, 2014)
Masunaga, S., Meridiaanoefeningen (Haarlem, 2003)
Moritz, A., De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering (Belfra Publishers for Succes, 2011)
Waal Malefijt, M., Wat heb je op je lever? (Deventer, 1995)